Program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo - izbris kazenskih točk

Program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo za izbris kazenskih točk je namenjen voznikom, ki so dosegli 4 in niso presegli 17 kazenskih točk. Vozniku se izbrišejo 4 kazenske točke .Udeležba na programu je možna za voznike, ki kazenskih točk niso pridobili z vožnjo pod vplivom alkohola, drog ali drugih prepovedanih snovi.

“izbris kazenskih točk enkrat v 3 letih”

Po uspešno opravljenem programu se vozniku izbrišejo 4 kazenske točke, posameznik pa lahko izbris kazenskih točk uveljavlja le enkrat v obdobju treh let. Potrdilo o opravljenem programu dodatnega usposabljanja za varno vožnjo velja tri mesece, zato pazite da potrdilo posredujete sodišču pravočasno. Če ta rok zamudite, boste morali pregled opraviti ponovno.

Točke pridobljene z vožnjo pod vplivom alkohola, drog in drugih snovi

Voznik, ki je kazenske točke prejel zaradi vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih snovi, se lahko udeleži programa samo na podlagi napotila Ministrstva za pravosodje, sodišča ali zdravnika, na podlagi opravljenega zdravstvenega pregleda s svetovanjem, pa je prav tako možno enkrat v 3 letih izbrisati 4 kazenske točke. Potrdilo morate sodišču predložiti v roku 3 mesecev, sicer potrdilo ni več veljavno. Seznam pooblaščenih izvajalcev zdravstvene dejavnosti, kjer lahko opravite zdravstveni pregled s svetovanjem najdete v novici Seznam pooblaščenih izvajalcev zdravstvene dejavnosti.

Izpis iz evidence kazenskih točk

Evidenco kazenskih točk vodi Ministrstvo za pravosodje, ki vas včasih obvesti, ko dosežete 8 kazenskih točk. Izpis dokumenta z kazenskimi točkami lahko zaprosite z oddajo vloge za potrdilo o evidenci kazenskih točk, ki jo naslovite na Ministrstvo za pravosodje. Odgovor prejmete v roku enega tedna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj