Odločili smo se sestaviti seznam pooblaščenih izvajalcev psihiatričnih pregledov, ker smo s strani bralcev prejeli veliko število pritožb čez delo psihiatričnih ustanov, kjer naj bi v nekaterih ustanovah za izvajanje psihiatričnih pregledov zaradi enkratnega prekrška, vožnje pod vplivom alkohola ali drog, sami ustvarjali alkoholike in odvisnike, najverjetneje zaradi večjega lastnega zaslužka. Prav tako omenjene ustanove izdajajo velikokrat izvid, ki ne ustreza minimalnim zdravstvenim standardom oz. iz izvida ni jasno in razumljivo, kaj je bilo na pregledu ugotovljeno.

Seznam pooblaščenih izvajalcev psihiatričnih pregledov bomo od sedaj naprej redno dopolnjevali na podlagi prejetih dokazov naših bralcev.

Uporabne novice:

Več o kontrolnem zdravstvenem pregledu si lahko preberet v novici Kontrolni zdravstveni pregledi, OBVESTILO VOZNIKOM. Kako se pripraviti na kontrolni zdravstveni pregled smo podrobneje opisali v novicah Razstrupljanje telesa – MarihuanaRazstrupljanje telesa z štirimi dopolnjujočimi metodami in Razstrupljanje telesa ali detoksikacija. Z zdravstvenim pregledom pa si lahko tudi predhodno zmanjšate število kazenskih točk, kar smo podrobneje opisali v novici Kako znižati število kazenskih točk.

Seznam pooblaščenih izvajalcev psihiatričnih pregledov

Zveste bralce pozivamo, da objavijo svoja mnenja o posamezni zdravstveni ustanovi ali pri posamezniku spodaj pod komentarji.

Pristojno ministrstvo od začetka izvajanja zakona ni izdalo prenovljenega seznama pooblaščenih izvajalcev zdravstvene dejavnosti, zato je kvaliteta tega članka odvisna predvsem od vas, naših zvestih bralcev.

Hvala!

Informacije o lokacijah, kjer se izvajajo kontrolni pregledi voznikov.

1. Psihiatrična bolnišnica Begunje, Begunje na Gorenjskem 55, 4275 Begunje na Gorenjskem

Zadnji popravki: 09.03.2021

 • Tel.: 04 5335 200, E-mail: tajnistvo@pb-begunje.si, W: www.pb-begunje.si
  • Helena Gantar Štular dr. med., Psihiatrija, OPOMBE: izdajajo za pacienta zelo nerazumljive izvide, slaba razlaga stanja zdravja, čakalna doba 2 meseca

2. UNIVERZITETNA PSIHIATRIČNA KLINIKA LJUBLJANA, Studenec 48, 1260 Ljubljana

Zadnji popravki: 05.12.2017

4 KOMENTARJI

 1. Za celo Slovenijo imamo dva pooblaščenca psihiatrične stroke?
  Kaj pa tisti zakon, ne velja več, smo tudi tukaj omejeni, da si po svoji presoji zdravnika lahko izbereš sam?
  Kaj zdravnik v Mariboru ni verodostojen zdravniku v Ljubljani?
  V Begunjah imajo račun 125,00€!!

  • Pozdravljeni,

   Ta novica je v nastajanju, ker nikjer nismo zasledili spiska pooblaščenih psihiatrov. Kot je nam znano, si vsak zdravstveni dom posebej izbere svojega psihiatra. Slednje je seveda v popolnem nasprotju s pacientovimi pravicami, saj si po Zakonu o pacientovih pravicah lahko zdravnika izberemo sami po svoji lastni presoji, v določenih krajih pa je kršena tudi pravica do drugega mnenja, saj imajo na medicina dela, prometa in športa le enega zdravnika. “Slovensko zdravstvo je cirkus” – Neznan avtor

 2. Po dveh popolnoma treznih letih sem se odločil da grem ponovno opravljati vozniški izpit. Zdaj sem registrirani odvisnik, telesno in duševno nezmožen … z nasvetom o obisku specialnega programa
  ( standardiziranega ) zdravljenja odvisnosti od alkohola. Teče tretje leto kar ne pijem. Papirna odvisnost me je pognala na prag revščine. Trenutno sem vzdrževani član v družini z 25. letno obrtno kariero. S to diagnozo ne bi smel niti obirati jagod kaj šele opravljati svojega POKLICA. Ker nimam urejenega statusa ( prispevki ) sem v vseh pogledih samoplačnik. Zjutraj se zbujam v treh hudih prekrških. Pravne posledice ( odvisnosti ) – kot delodajalec sem se z tem zavedanjem dolžan izločiti iz delovnega procesa … Nobena moja izjava o ustreznosti instalacij, ki jih izvajam ni več legitimna, saj jo daje nekompetenten izvajalec – odvisnik. Materialno, ter kazensko pravno sem odgovoren v celoti kljub mojim domnevnim hibam. Podlaga za diagnozo pa je dejstvo da sem v februarju 2017 vozil pod vplivom alkohola. V samem mnenju se nahaja še nekaj omemb mojih splošnih osebnostnih lastnosti ( dolgovezen, odkrenljiv , okolišav ) za piko na i pa kar sam navajam relativno nesposobnost kontrole nad popitimi količinami alkohola ter nezmožnost abstinennce … V samem mnenju ni zaslediti niti ene pozitivne iskrice kar mi daje slutiti, da se mnenje po ponovnem pregledu ( pol letni rok poteče 13. 09. 2019 ), glede na način detektiranja odvisnosti ne bo bistveno spremenilo. Trenutno se lahko samo trudim povrniti svoje osebno stanje na nivo pred registracijo odvisnosti, ko sem še poln elana in resursov normalno funkcioniral. Delno dr. Gantarjevo tudi razumem, vendar samo iz stališča, da z takim doslednim spoštovanjem protokola ( odvisnosti po nareku ) opravičuje reševanje stisk družin alkoholikov. Zatakne pa se pri dejstvu da sem v teh letih soustvarjal urejeno socialno okolje za našo družino in nisem deviantna nasilna ali obremenjujoča oseba, ki bi jo bilo na ta način potrebno sanirati. Res pa je da sem nepremišljeno večkrat sedel vinjen za volan. Kaj torej preostane treznemu ( biokemični markerji )
  v vojni z birokratsko neobčutljivim sistemom. Navdaja me misel da v tem primeru velja rek ( ozdravljen pacient je izgubljena stranka ) saj moja treznost sploh ni pomembna in ni niti približno merilo za diagnosticiranje odvisnosti. Po poteku dveh let kjer mimogrede nisem imel nobenih večjih težav reči ne alkoholu tudi ob posebnih priložnostih in ko nisem pri svoji samokontroli opazil odmikov pri ( kvazi samozdravljenju ) ali naredil relapsa se lahko samo prepustim toku slovenske zdravniško – podjetniške doktrine in počakam bankrot, ko se bo z mojimi težavami pričel ukvarjati center za socialno delo po uradni dolžnosti ko mi bodo iskali zaposlitev. Lep pozdrav iz Radovljice
  Branislav . D

 3. Obveščamo vse bralce, da je dne 18.06.2019 bil objavljen popravek Zakona o voznikih, po katerem lahko kandidati opravljajo kontrolni zdravniški pregled pri katerikoli zdravstveni ustanovi, ki je pooblaščena.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj