Pretekla leta so bili vsi vozniki mnenja, da je vožnja po cesti nevarna, saj imaš na cesti 50% možnosti, da te med vožnjo ustavijo policisti z izgovorom “kontrola prometa”. Dejstva, ki smo jih opisali že v preteklih novicah (Policijsko ropanje državljanov – Priznanje šokiralo Slovenijo, 2016 – Leto slovenske policije, Po novem za odklon preizkusa alkoholiziranosti 2.860,00 EUR globe, Policija ima napravo za hitro ugotavljanje drog DrugWipe 6S…), da policisti ustavijo na leto okrog 350.000 voznikov, kar predstavlja 17% vsega prebivalstva Republike Slovenije in verjetno najmanj 50% tistih, ki še lahko vozijo po slovenskih cestah.

Vožnja po slovenskih cestah spet "varna"

Illuminati
“Vlada vas nadzoruje vedno in povsod”

Po navedbah portala svet24.si se zaradi policijske stavke v državno blagajno steče bistveno manj denarja, kot prej. Tako so vodje enot na policijskih postajah prejeli navodila, da je potrebno ukrepati zoper popolnoma vsako kršitev cestno prometnih predpisov. Vožnja po slovenskih cestah pa ostaja še naprej “varna” pred policisti, saj so iz sindikata sporočili, da to niso nujne naloge, ki bi jih policija morala izvajati v času stavke. Bistvo sporočila ostaja enako, država zelo potrebuje denar. Nič novega.

Zakaj je vožnja spet "varna"?

Vožnja po slovenskih cestah je spet “varna”, saj je stavkovni odbor sindikatov policije zatrdil, da se varnost na slovenskih cestah ni poslabšala v času stavke. Slednje pa pomeni, da smo vsi vozniki enako varni na cestah, ne glede na to ali policisti delajo ali pa so na stavki. Tako ostaja edina in najpomembnejša razlika med delom policistov in stavko, da policisti ne izdajajo že tako previsokih kazni za revne slovenske razmere.

Pohvala policistom in sindikatu je na mestu

Da varnost na cestah ostaja enaka, torej se ni ne poslabšala in ne izboljšala odkar so policijske enote očitno manj prisotne na cesta, jasno dokazuj, da ustavljanje državljanov in podeljevanje visokih kazni namenjeno izključno polnjenju državne blagajne in ni niti najmanj v duhu in želji po večji varnosti na cestah.

izrečenih za 4,5 milijona evrov manj kazni v času policijske stavke (40 dni)

Policija
Po mnenju vodji policijskih enot je udeležba v cestnem prometu, brez prisotnosti policije smrtno nevarna!

Policisti naj bi v času stavke, natančneje v 40 dnevih izdali za kar 4,5 milijona evrov manj glob za kazni izrečene v cestnem prometu.

Sindikat je navedel:

“Navedeno jasno kaže, da zmanjšanje policijskih ukrepov zaradi stavke policistov še nima neposrednega vpliva na prometno varnost, kot to želi prikazati vodstvo policije. Kažejo pa navedeni rezultati na to, da bi konec leta v državnem proračunu lahko zmanjkalo celo 60 milijonov evrov”

"Varnost" na cestah bo še vsaj nekaj časa zagotovljena

Policija

Po pojasnilih predsednika Sindikata policistov Slovenije Zorana Petroviča, sindikati še vedno nimajo datuma za naslednje srečanje z vladno pogajalsko skupino. Zadnji predlog vlade o višini in načinu reševanja plačnih nesorazmerji sta oba sindikata zavrnila, saj naj bi bil nesprejemljiv in daleč od stavkovnih zahtev. Tako lahko z veliko gotovostjo trdimo, da bo vožnja po cestah še nekaj časa varna pred policisti.

5 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj