Nekaj koristnih nasvetov, zaradi katerih se boste izognili visokim globam in verbalnem policijskem nasilju

Bodite prijazni in vljudni, kljub temu da oni niso. Policisti se počutijo pomembne in vzvišene in vi ste za jih manjvredni in nepomembni, zato kakršen koli poskus spreminjanja tega ravnovesja ni priporočljiv. Največkrat to pomeni višje globe ali več glob ali kar oboje…ali še več…

Kako se obnašati ko vas ustavijo policisti

Do policistov bodite vedno prijazni in vljudni, nikakor, pod nobenimi okoliščinami se ne spuščajte v konflikt z njimi!

Bodite spoštljivi in prijazni

police_brutality
Vir: www.libertybylogic.com

Zato vam svetujemo, da se do njih obnašate spoštljivo in prijazno, da nikakor ne komentirate njihov izjav, da si zapomnite pomembne stvari o dogodku in izjavah, ki bi lahko vam koristile v nadaljnjem postopku pred sodnikom, če opazite da so storili napako jih ne opozarjajte ampak to raje prihranite za sodnika.

Bodite mirni, odgovarjajte jasno in kratko

Ko vas policisti ustavijo ostanite mirni, utišajte radio, ne delajte hitrih in nenadnih gibov, ne govorite brez potrebe in ne iščite prometne in vozniške dokler policist tega od vas ne zahteva. Odgovarjajte v kratkih in jedrnatih stavkih in samo takrat, ko vas policist karkoli vpraša.

Bodite mirni, utišajte radio, ne delajte hitrih gibov in ne govorite brez potrebe…

Če boste živčni bodo to policisti opazili, to pa bo za njih pomenilo ali grožnjo ali pa da

chuck norris
Vir: http://www.reelz.com
Bodite prijazni niste Chuck Norris !

nekaj skrivate v avtu oziroma, da je nekaj narobe in jim boste dali samo povod za dodaten nadzor. Če boste preveč govorili, jim boste po domače rečeno najprej šli na živce, v nadaljevanju pa bodo na podlagi takega obnašanja avtomatično posumili, da ste mogoče pili, da vozite pod vplivom prepovedanih drog in podobno.

Ne iščite stvari po avtu

Če boste iskali razne stvari po avtu preden vas policisti prosijo za prometno in vozniško, pa lahko na podlagi tega sumijo, da nekaj skrivate (drogo, orožje, itd….).

Neupoštevanje teh navodil, lahko privede do dodatnega nadzora oz. pregleda osebe in vozila…

Zelo dobro je tudi da policistom ne lažete, če ste nekaj spili preden so vas ustavili, jim to povejte, saj bo alkotest, to tudi pokazal. Skratka najbolje je, da se po tem ko vam policist prekršek predstavi, lepo opravičite za prekršek, vendar brez izgovorov zakaj je do tega prišlo (resničnih in lažnih), saj policista to ne zanima, če mu boste pomotoma povedali napačen izgovor, zaradi katerega vas bo dal tudi na kakšen drug test, boste krivdo za to lahko pripisali le sebi.

Policistom ne lažite o očitnih stvareh…

4 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj