Slovenska policija je lani (2015) izvedla 261.000 ukrepov na slovenskih cestah in s tem pobrala za 30 milijonov EUR glob

Prav ste prebrali, slovenska policija je v letu 2015 izdala 261.000 ukrepov. S tem pa se je v

Če opaziš policijo - OPOZORI BRATA !!
Vir: Facebook (Če opaziš policijo – OPOZORI BRATA !!)

državni proračun steklo kar 30 milijonov EUR. Enak znesek, kot ga je notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar dodatno namenila za slovenjsko policijo za leti 2016 in 2017.

Za policijo namenjenih dodatnih 30 milijonov evrov za leti 2016 in 2017.

Novi hitri testi na droge DrugWipe 6S

Po neuradnih podatkih naj bi policija prejela 3.000 novih hitrih testov na droge DrugWipe 6S. Nova naprava za odkrivanje prisotnosti drog v organizmu zazna prisotnost marihuane, morfija, kokaina, metamfetamina in amfetamina. Naprava potrebuje od 3 do 8 minut, da vam z veliko stopnjo zanesljivosti (vsaj tako pravi proizvajalec) javi pravilen rezultat, ter katere prepovedane droge so prisotne oz. niso.

jemanje sline med policijsko kontrolo, bo postalo redna praksa

Še več naprav za odkrivanje prekrškov

Kako pravilno govoriti s policistom: Ne govori!
Vir: Facebook (Kako pravilno govoriti s policistom: Ne govori!)

Slovenska policija bo v že tako najbolj policijski državi v Evropi prejela še dodatna sredstva za lažje in natančnejše ugotavljanje prekrškov. Pospešeno bodo pričeli z uporabo novih naprav za merjenje varnostne razdalje, že omenjenih 3.000 hitrih testov na droge DrugWipe 6S, nova vozila, nabaviti pa nameravajo tudi večje število novih stacionarnih radarjev, katere bodo po novem nameščali tudi na odsekih, ki so do sedaj bili “varni” pred radarji, kot so ovinki, kljer je omejitev hitrosti 90km/h…

Sekcijsko merjenje hitrosti vožnje na Trojanah

V okviru opravljene analize se je izkazalo, da je najnevarnejši odsek na slovenskih avtocestah ravno odsek pri Trojanah. Zato so se odločili, da bodo na odseku Trojane za umiritev hitrosti vožnje, poskusno postavili t.i. sistem sekcijskega merjenja hitrosti vožnje. testne meritve se bodo izvajale na področju trojanskih predorov. Zato tam dodatna previdnost ne bo odveč!

Alkotest, začasni odvzem vozniškega dovoljenja in odvzem vozila

Izjemno zanimiv je podatek objavljen na straneh slovenske policije je podatek o najpogostejših ukrepih pri nadzrou prometa. Najpogostejši prekršek med vozniki ostaja alkohol oz. prisotnost alkohola v krvi. Tako je bilo v prvi polovici leta 2015 pozitivnih 6.417 voznikov, 190 voznikov pa je alkotest zavrnilo. Sledi najpopularnejša sankcija policistov t.j. začasni odvzem vozniškega dovoljenja, ki je bila izrečena 3.176 krat samo v prvi polovici leta 2015, ter odvzem vozila, ki so ga izrekli v istem časovnem obdobju kar 1.815 krat.

Utemeljen sum, da vozite pod vpolivom alkohola, obstaja vedno

Slovenska policija je v prvi polovici leta ugotovila 172.506 kršitev cestno prometnih predpisov. Hkrati so policisti odredili 173.841 alkotestov, od tega je bilo negativnih alkotestiov kar 167.138. Slednje pomeni, da ste v očeh policistov vedno pod vplivom alkohola, dokler ne dokažete nasprotno. Skratka, obstaja 99% možnosti, da boste morali ob vsaki kontroli prometa opraviti alkotest, neglede na to ali kažete znake opitosti ali ne.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj