Kje so shranjena zasežena vozila s strani policije?

Se sprašujete kje so shranjena zasežena vozila s strani policije? – Kam odpeljejo avto, motor, traktor, kombi, tovornjak, ko vas policisti zalotijo na cesti brez vozniškega dovoljenja? Tu boste našli spisek lokacij, kjer sodišča hranijo zasežena vozila, ki jih policija zaseže zaradi storjenih hujših prekrškov.

Začasni odvzem vozila oz. začasni zaseg motornega vozila s strani policije je možen na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP), ki pravi da lahko policist zaseže vozilo, s katerim je bil zaloten pri storitvi prekrška in so izpolnjeni pogoji.

Zelo pomembno je vedeti, da lahko vozilo prevzamete na spodnjih naslovih šele po tem ko prejmete začasno odredbo o vrnitvi vozila (v tem primeru ga lahko prevzamete takoj po prejemu začasne odredbo o vrnitvi začasno zaseženega vozila, ali po prejemu sodbe v imenu ljudstva (vendar morate v tem primeru počakati 8 dni, da sodba postane pravnomočna, ter morate velikokrat na sodišče po potrdilo o pravnomočnosti).

Preden se odpravite po zaseženo vozilo ne pozabite prevzeti registrske tablice na upravni enoti, da se boste z vozilom, ko ga prevzamete tudi odpeljali domov.

Več si lahko preberete na forumu Kje so shranjena zasežena vozila?

Torej kje so shranjena zasežena vozila s strani policije

Ljubljana in okolica

Izvršitelj Zoran Kurent Marolt, Kolodvorska cesta 2, 1290 Grosuplje

Kamnik in okolica

Denis Paternost – izvršitelj Kamnik, Maistrova 16, 1240 Kamnik, p.p. 104

Nova Gorica in okolica

Izvršiteljica Nada Strehovec, Mednarodni prehod 2B, Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici

Celje in okolica

A.N.B. TRADE avtotrgovina in storitve, d.o.o., Spodnje Stranice 11, 3206 Stranice

  • Jure Hauptman – Skladišče – zasežena vozila
  • Telefon: 03 752 10 22 (int.1)
  • Mob.: 041 800 858
  • E-naslov: [email protected]

Krško in okolica

SUPRIMA, agencija za varnost, d.o.o., Narpel 31, 8270 Krško

Preberite si tudi:

  • Začasni odvzem vozila – Sodišče, kadar ima oškodovanec dobre razloge za to oz. vloži kvalitetno napisan ugovor, začasno zaseženo vozilo vrne v 99% primerov.
  • Vožnja brez vozniškega dovoljenja in odvzem vozila – Vožnja brez vozniškega dovoljenja je prepovedana vsem udeležencem prometa, ki nimajo veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste kategorije, ki jo vozi in ne vozi v nasprotju z omejitvami, vpisanimi v vozniškem dovoljenju.
  • Zaseg motornega vozila – Zaseg motornega vozila s strani policije je vedno pogostejši postopek, največkrat zaradi poteka veljavnosti vozniškega dovoljenja.

4 KOMENTARJI

  1. Andd, večje število zaplenjenih vozil sem pred časom videl pred Apartman hotelom Singidunum v Železniku pri Beogradu. Pripeljana so bila iz Okolice Ljubljane in Novega mesta k lastniku hotela . Postopkov in podrobnosti.. ne poznam, ker me niso zanimali. Vse je preveč zavito v pregovorno zavite meglice inopke pravnih institucij….

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj