Raztrupljanje telesa - MARIHUANA

Razstrupljanje telesa-Marihuana, ganja, kanabis ali bolj domače trava je zdravilna rastlina, ki ob zaužitju sprošča THC (Tetrahidrokanabinol). To je glavna psihoaktivna sestavina (oz. kanabinoid) rastlin rodu konoplja in spada med prepovedane substance. 

Zato, ker je prepovedana substanca imajo policisti zanjo metode testiranja prisotnosti v telesu, te metode pa so:

1.       Test prisotnosti THC-ja v urinu
2.       Test prisotnosti THC-ja v krvi
3.       Test prisotnosti THC-ja v slini /DrugWhipe 6S

DrugWhipe 6S ali test prisotnosti THC-ja v slini

DrugWhipe je naprava znamke Securetec, ki omogoča hitro testiranje prisotnosti drog v telesu. Z brisom jezika ali notranje strani lica odvzamejo slino, katero nato s pomočjo testnih trakov previrijo, sledi THC-ja v slini, katerega je mogoče zaznati do 24 ur pri priložnostnih kadilcih in do 1 tedna pri rednih kadilcih.

Količina Uporabe


1x uporaba


Pogosta uporaba


Redna Uporaba

 

Prisotnost


do 24 ur


do 72 ur


do 1 tedna

Ugotoviti ali je udeleženec v prometu res pod vplivom marihuane, ali ima v telesu zgolj sledi THC-ja je precej kontroverzno. Dejstvo je, da smo lahko pozitivni na takšnih testih tudi če nismo pod dejanskim vplivom. Zato vam v nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov pri razstrupljanje telesa-Marihuana. 

Preberite si tudi:
Policija ima napravo za hitro ugotavljanje dog DrugWhipe 6S – Slovenska policija je pričela z uporabo naprave za hitro ugotavljanje pirsotnosti drog v telesu

Strokovni zdravniški pregled in krvni test

Ob strokovnem zdravniškem pregledu najprej opravijo test THC-ja v urinu. Če so rezultati pozitivni vam nato opravijo še krvni test na THC. Ta je lahko pozitiven do 3 dni po enkratni in do 1 meseca pri redni uporabi marihuane.

Količina uporabe


1x uporaba


Pogosta uporaba


Redna uporaba

Prisotnost 


Do 3 dni


Do 15 dni


Do 30 dni

Pri prisotnosti THC-ja v krvi moramo upoštevati, da testi niso prav pogosti,  niso pa izključeni. Vseeno pa nas mora skrbeti že prej omenjeni hitri test ali DrugWhipe 6S, ki ga uporabljajo policisti za hiter test prisotnosti THC-ja v slini, pri opravljanju kontrole prometa.

Preberite si tudi: 
Začasni odvzem vozniškega dovoljenja, Kokain in Metaboliti– Kokain je alkaloid, ki ga pridobivajo iz listov rastline koka (Erythroxylon coca). Glavni metabolit kokaina je benzoilekgonin, v manjši meri pa nastaneta metilekgonin in ekgonin. Vsi trije našteti metaboliti so farmakološko neaktivni.

Kontrolni zdravniški pregled in urinski test

Pri kontrolnem zdravniškem pregledu testirajo prisotnost THC-ja v urinu, kjer je THC možno zaslediti od 5 do 8 dni po enkratni uporabi in do 2 meseca pri redni uporabi Marihuane.

Količina uporabe


1x uporaba


2-4x na teden


5-6x na teden


dnevni uporabnik

Prisotnost 


5-8 dni


11-18 dni


33-48 dni


49-63 dni

Kot zanimivost, urinski testi ne preverjajo direktno prisotnost THC-ja ampak prisotnost metabolita THC-COOH, ta nam pove le, da telo še vedno predeluje THC.

Preberite si tudi:
Kontrolni zdravstvei pregled-Vse inforamcije na enem mestu -Kontrolni zdravstveni pregled je urejen v Zakonu o voznikih (ZVoz-1) in v Pravilniku o zdravstvenih pogojih voznikov motornih vozil (Pravilnik). Namenjen je voznikom, ki jim je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje ali so dosegli ali presegli 18 kazenskih točk in jim je bilo izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Zakaj THC ostane tako dolgo v našem telesu?

THC ostane v našem telesu, ker je aktivna snov in je topna v maščobi. To pomeni da se pri kajenju trave THC kopiči in shranjuje v naših maščobnih celicah. Več THC-ja vsebuje trava in bolj redno jo uporabljamo, več se je shrani v naših maščobnih celicah. Zato je čas prisotnosti metabolita odvisen tudi od indeksa telesne maščobe. Osebam z nižjim indeksom telesne maščobe, se organizem hitreje očisti. Potemtakem, ko vaše telo porablja odvečne maščobe, se THC ponovno sprosti v kri in ko ga prebavimo se sprosti v urin.

Zaradi tega je čiščenje oz. razstrupljanje telesa od THC-ja lahko zelo zoprno, saj bi morali po zakonu kontrolni zdravniški pregled opraviti v roku 15 dni (ne velja za Novo Gorico, Ljubljano, Koper in Kranj kjer so čakalne dobe lahko tudi do 2 meseca) v kolikor želimo hitro do vozniškega dovoljenja.

Preberite si tudi:
Kazen, globa za joint, konopljo, marihuao-Vse kar morate vedeti! – V članku “Kazen, globa za joint, konopljo, marihuano – Vse kar morate vedeti!” želimo širšemu občinstvu predstaviti prekrškovni, kazenski in pravni pogled posedovanja manjše količine droge za lastno rabo. Kako poteka postopek, kakšne so kazni in kakšna so dejanja policije, kaj je sprejemljivo in kaj ni, kaj policisti smejo in kaj ne, ter kljub temu počnejo

Kaj storiti takoj po storjenem prekršku?

Prvi nasvet, ki vam ga lahko ponudimo v tem primeru je, da takoj prenehate z uporabo Marihuane. Prej ko prekinete uporabo, prej se bo THC prenehal kupičiti v vašem telesu in drugi nasvet, da takoj po storjenem prekršku pričnete z razstrupljanjem telesa.
Metod razstrupljanja telesa je več in priporočamo vam, da te metode kombinirate ter tako hitreje raztrupite svoje telo.

Metode razstrupljanja telesa

Kot prej rečeno, Razstrupljanje telesa-Marihuana je potrebno kombinirati, da lahko tako pomemben kontrolni zdravniški pregled opravite. Priporočamo vam kombinacijo naravnega čiščenja in čiščenja s posebnimi za ta namen pripravljenimi preparati, ki jih lahko kupite preko spleta, v dogerijah in lekarnah. Pri razstrupljanju telesa je pomembno tudi:

Čiščenje črevesja in jeter – Kombinacija probiotikov, prebiotikov in encimov (z izbranimi zelišči) v izdelku NutriCol je za vaše telo koristna izbira za revitalizacijo  vaše črevesne mikrobiote in globinsko čiščenje črevesja.

Čiščenje telesa in krvi – Razstrupljanje telesa je odlična metoda za povrnitev življenjske energije. Pri tem vam je lahko v odlično pomoč klamatska alga NutriMax ali KlamathRW®max, s katero dobite še mnogo več, saj vsebuje tudi vse hranilne snovi (vitamine, minerale, amino kisline, omega 3 in 6,…), antioksidante, posebne molekule pomembne za krepitev naravne odpornosti in dobro psihofizično počutje.

Preberite si tudi:
Soda bikarbona, razstrupljanje in razkisanje telesa, uporaba v kuhinji in kozmetiki– Soda bikarbona, razstrupljanje, razkisanje telesa, uporaba v kuhinji, kozmetiki – Soda bikarbona je naravno zdravilo za telo, uporablja se v kozmetiki, pri kuhanju, čiščenju, beljenju zob, razkisanju telesa in še in še…

Kura s kreatinom

Za razstrupljanje telesa-Marihuana, hiter takojšnji učinek nekateri priporočajo kuro s kreatinom (creatine monohydrate) v najvišji dovoljeni dnevni dozi.

Kreatin je amino kislina, ki se običajno prodaja v trgovinah s športno prehrano. Kreatin poveča sposobnost telesa, da proizvede energijo hitro in pomaga pri pridobivanju mišične mase, kar je dobra lastnost, saj redni uporabniki marihuane praviloma niso veliko športno aktivni. Športna aktivnost, kardio treningi pa pripomorejo k topljenju maščobnih celic v katerih se nabira THC.

Povzetek

Ne glede na vse povedano v članku razstrupljanje telesa-Marihuana, so pomembne 4 stvari!

  • Voda – ni bolj naravne metode. S pitjem zadostnih količin vode omogočimo organizmu, da izpere iz telesa strupene snovi. Zadostna količina vode  je od 2 do 3 litre na dan, z intenzivnimi treningi pa lahko tudi več.
  • Masaža– pospešujejo cirkulacijo krvi in posledično izločanje maščobnih celic.
  • Hrana – pravilna prehrana je bistvenega pomena pri preprečevanju nastajanja maščobnih celic. Uživanje zadostnih količin svežega sadja in zelenjave bo zagotovilo telesu zadostno količino vitaminov in mineralov. Najpomembnejši je velik vnos vitamina C, pomaga pa tudi B-komplex. Prav tako pomagajo živila, kot so kurkuma, CAMU CAMU, šparglji, regrat, česen, ingver, limona, grenivka, artičoke in pegasti badelj.
  • Rekreacija – redna telesna dejavnost (4-5 krat tedensko vsaj 1 uro) bo s pospešenim delovanjem srca zagotovila telesu dobavo potrebnih, prej zaužitih mineralov in vitaminov ter s povečanim dihanjem poskrbela za odstranjevanje odpadnih snovi in strupov iz telesa.

Preberite si tudi: 
Joga v vsakdanjem življenju– Joga izvira iz ljudeh samih. Uporablja se kot celostna vadba in fizična terapija. Joga je lahko rešitev zdravstvenih težav, izboljšanje koncentracije, urjenje dihanja, izboljšanje mišičnega tonusa in razteznosti telesa

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here