Detoksikacija ali razstrupljanje telesa je zelo priporočljivo. Telo se sicer tudi samo razstruplja vendar je včasih dobro, da tudi sami pomagamo telesu izločiti strupe, ki se naberejo v našem telesu. Nezdrava prehrana, pomanjkanje aktivnosti, alkohol, cigarete in droge so glavni viri vseh strupov ki se kopičijo v našem telesu. Zato vam pred zdravniškim pregledom priporočamo, da te strupe izločite iz telesa. Nekaj nasvetov kako to narediti najdete v nadaljevanju.

Naša celotna okolica je zelo onesnažena. Strupe vnašamo v telo predvsem z vdihavanjem zraka, ter uživanjem hrane in pijače. Strupi nastajajo tudi v telesu pri presnavljanju, zato je dobro da občasno opravimo katero od metod za hitrejše razstrupljanje telesa.

Razni strupi se v nas kopičijo predvsem zaradi nezdravega načina življenja, premalo gibanja, alkohola, cigaretov in raznih drog. Če k prej naštetemu dodamo še dodatke, ki jih najdemo v hrani in pijači, kot so pesticidi, aditivi, klorirana voda, zdravila in stres, ugotovimo da je občasno razstrupljanje nujno potrebno in izjemno zdravo za naše telo.

Razstrupljanje telesa pa je zelo priporočljivo tudi za tiste, ki so vas med vožnjo zalotili policisti zaradi prevelike količine alkohola v krvi, vožnje pod vplivom prepovedanih drog ali zdravil. Saj se morate v teh primerih nujno naročiti na zdravstveni pregled, v kolikor želite obdržati vozniško dovoljenje. Na zdravniškem pregledu vam bodo skoraj vedno pregledali delovanje ledvic in jeter, ter sledi alkohola in drog v krvi. Zdravniški pregled je potrebno opraviti v roku 15 dni od prejema sklepa o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja ali sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Tako se moramo pred obiskom pri zdravniku hitro razstrupiti, saj nam v nasprotnem primeru zdravnik ne bo izdal zdravniškega spričevala, ki je pogoj za vrnitev vozniškega dovoljenja ali za odlog izvršitve kazni.

Telo nam zna tudi samo pokazati, kdaj je zastrupljeno. Pogosti znaki zastrupljenosti so pojav alergij, glavoboli, prebavne motnje, zamašen nos in čezmerno potenje.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj hitrih načinov za razstrupljanje telesa.

Preberite si tudi:

  • Enostavno razstrupljanje in čiščenje jeter pred kontrolnim zdravniškim pregledom – Če se boste razstrupili in očistili jetra, se bo izboljšalo vaše splošno počutje. Jetra imajo izredno sposobnost samoobnove in pri tem jim lahko zelo učinkovito pomagamo z zdravo prehrano, gibanjem in jemanjem prehranskih dopolnil s pegastim badljem.
  • Zahtevno razstrupljanje in čiščenje jeter pred kontrolnim zdravniškim pregledom – Dr. Hulda Clark je v svoji knjigi ang. The Cure for All Diseases opisal preprost postopek čiščenja jeter, ki je primeren za vsakogar, sestavine pa so vsakomur dostopne v vsaki večji in bolje založeni trgovini.
  • Razstrupljanje telesa, Marihuana – Razstrupljanje telesa – Marihuana ali bolj po domače trava, je zloglasno trmasta in se zadržuje v vašem telesu zelo dolgo. Lahko jo najdemo na različnih mestih v telesu tudi do 6 mesecev in več.
  • Urinski THC hitri test ProHealth – V tokratnem članku, vam bomo predstavili Urinski THC hitri test podjetja ProHealth. Tovrsten test lahko pridobite v najbližji lekarni ali pa ga naročite preko spleta. Uporablja se za laično ugotavljanje prisotnosti THC-ja v vzorcu urina.

Naravno čiščenje telesa

1. Faza je priprava, ki telo pripravi da bo razstrupljanje učinkovito. Tako v prvi fazi najprej poskrbimo, da telo čim bolje vsrka hrano in tako pripomoremo k dobremu delovanju želodca in vranice. To storimo s pravilno prehrano kot so jajca, ribe, jagnjetina, pšenični kalčki, fižol, uživanjem veliko zelenjave (krompir, paradižnik, bučke), sadja (hruške, jagodičevje, ananas), ter začimbe (koper, kumina, koriander in ingver).

V 2. fazi je najpomembnejše izločanje strupov iz telesa. V tej fazi obnovimo delovanje črevesne sluznice in pospešimo prebavo hrane. Tu si pomagamo s žitaricami kot je riž in proso, zelenjavo (korenje, ohrovt, šparglji, česen in čebula, zelena solata, ter radič.

Zadnja faza prečiščevanja telesa je čiščenje jeter in ledvic, ki sta organa skozi katera izločimo večino strupenih snovi iz telesa. Pri čiščenju jeter in ledvic nam bo najbolj pomagalo sadje, kot so limone, jabolka in brusnice, pomagala nam bodo olja kot so olivno olje, sezamovo olje in orehovo olje. Ta olja so primerna za razstrupljanje saj so polna omega 3, 6, 9 maščobnih kislin. Od zelenjave je najprimernejši brstični ohrovt, artičoka, rdeča pesa in brokoli. Hrano pa lahko začinimo z kurkumo, peteršiljem in rožmarinom.

2 KOMENTARJI

  1. Obveščamo vse bralce, da je dne 18.06.2019 bil objavljen popravek Zakona o voznikih, po katerem lahko kandidati opravljajo kontrolni zdravniški pregled pri katerikoli zdravstveni ustanovi, ki je pooblaščena.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj