Detoksikacijo ali razstrupljanje telesa lahko opravimo na več načinov. Vodilni način je kombinacija izbrane prehrane, naravnih sokov in intenzivne telovadbe.

Športne aktivnosti

Za hitro razstrupljanje telesa vam bo najbolj pomagala telesna aktivnost. vsakodnevna telesna aktivnost odločilno učinkuje na vaše zdravje celotnega telesa. Med drugim krepi žile in pomaga razstrupljevati telo. Že z 30-minutno aktivnostjo na dan bo telo lažje delovalo in izločilo veliko strupov, vendar je tudi tu potrebno vedeti da ne smemo, predvsem na začetku, pretiravati z aktivnostmi, da se pravilno prehranjujemo z veliko sadja in zelenjave, ter da pijemo veliko tekočine brez sladkorja.

Sadje in zelenjava

Razstrupljanje telesa lahko preprosto pričnemo z uživanjem sadja in zelenjave. Takšno čiščenje je primerno za hitro detoksikacijo telesa, ki ga lahko izvajamo od 2 so 4 dni. To je preprosta dieta z lahko prebavljivo hrano, ki nadomesti predelano hrano živalskega izvora, ki je težko prebavljiva in zadržuje strupe v telesu dlje časa kot zelenjava in sadje. Za učinkovito razstrupljanje telesa morate uživati tako sveže sadje in zelenjavo, kot tudi kuhano.

Smoothieji

Smoothi je prvovrstna izbira za uživanje sadja in zelenjave, ki jih zmešamo skupaj v mešalniku. Na ta način lahko zmešamo najrazličnejše sadeže in zelenjavo, lahko jim dodamo prehranska dopolnila v prahu in na takšen način poskrbimo za vnos vseh potrebnih vitaminov, mineralov in vlaknin potrebnih za vsakodnevno delovanje telesa in za zdravje nasploh.

Naravni sokovi

Med razstrupljevanjem je pomembno, da zaužijemo dovolj kvalitetnih naravnih sokov. Splošno je znano, da telo absorbira hranilne snovi veliko hitreje iz sokov kot iz hrane in tako pomaga telesu s hitro preskrbo z energijo. S svežimi sokovi namreč najhitreje nahranimo celice in tkiva. Preko ledvic, ki filtrirajo kri in izločajo odvečno tekočino ter vodotopne strupe, pa s sečem izločimo veliko količino strupenih snovi iz našega telesa.

5 KOMENTARJI

  1. Obveščamo vse bralce, da je dne 18.06.2019 bil objavljen popravek Zakona o voznikih, po katerem lahko kandidati opravljajo kontrolni zdravniški pregled pri katerikoli zdravstveni ustanovi, ki je pooblaščena.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj