Urinski THC hitri test ProHealth je enostavnega koncepta. Za roko velika ploščica je bež barve in ima dve vdolbini. Prva odprtina je namenjena vzorcu urina, druga je namenjena odčitavanju rezultata. Slednja je sestavljena iz dveh komponent oziroma črtic, ki se obarvajo. Kontrolna črtica (C) nam pove ali je test veljaven, testna črtica (T) nam ob obarvanosti pove, da je test negativen.

Možni rezultati testa

Urinski THC hitri test ProHealth nam lahko pokaže 3 vrste rezultata. Negativen rezultat, pozitiven rezultat, ter neveljaven rezultat. Vse te možnosti odčitamo iz testa glede na obarvanost kontrolne in testne črtice.

Negativen rezultat

NegativenV primeru, da se obarvata kontrolna in testna črtica pomeni, da je test veljaven hkrati pa negativen. Negativen test kaže, da v vzorcu urina ni prisotnosti kanabinoidov ali pa je ta pod mejno koncentracijo 50 nanogramov na mililiter. Zaradi mejne koncentracije, je možno, da je oseba zauživljala kanabinoide, vendar le teh ni zadosti za pozitiven test.

 

Pozitiven rezultat

PozitivenV primeru, da se obarva le kontrolna črtica, je oseba preverjeno zaužila kanabinoide v vrednosti ali preko vrednosti mejne koncentracije.

Neveljaven rezultat

NeveljavenZa tovrsten rezultat imamo dve možnosti odčitavanj. Pri prvi vrsti odčitavanja se ne obarva nobena črtica. Kontrolna in testna črtica ostanejo ne obarvani. Pri drugi vrsti odčitavanja se obarva le testna črtica. V primeru, da je test neveljaven, je potrebno test ponoviti. Do neveljavnega rezultata pride, če le ta ni bil pravilno izveden ali pa je prišlo do razpada aktivnih sestavin same ploščice.

Opomniti pa je potrebno tudi, da lahko barva črtice variira med rožnato in rdečo, ter da to nima vpliva na odčitavanje rezultata.

Preberite si tudi:

Urinski THC hitri test ProHealth

Kontrola kvalitete in omejitve

Medtem, ko ima kontrolo kvalitete sam test, ta seveda ni stoodstoten. Kontrolna črtica služi kot notranja kontrola pravilnosti izvedbe testa. Ta potrjuje, da je količina vzorca dovolj velika, ter površina testne membrane ustrezna.

Pri samem podjetju izdelave zagovarjajo, da je rezultat testa samo kvalitativna, preliminarna ocena. Za potrditev in natančnejši rezultat pa vseeno predlagajo druge, natančnejše analize, kot so plinska kromatografija oziroma masna spektrometrija.

Pomembno je poudariti, da lahko pri testiranju naletimo na veliko napak. Najpogosteje se pojavijo zaradi napačne uporabe testa. Pojavijo pa se lahko tudi zaradi zauživanja nekaterih interferenčnih substanc. V primeru suma zlorabe, lahko test ponovite pod strožjimi pogoji. Pozorni bodite predvsem na čas opravljanja testa.

Zaradi mejne vrednosti ima test le dve stopnje. Pozitivno in negativno stopnjo, torej nad ter pod mejno vrednostjo. Pri pozitivni osebi ne moremo ugotoviti kako velika je prisotnost, ravno tako, kot pri negativni osebni ne moremo zagotoviti ničelne prisotnosti.

Navzkrižna reaktivnost

V prejšnjem podnaslovu smo na kratko omenili interferenčne substance. To so vse substance, ki ne zagotovijo veljavnega oziroma pravilnega testiranja. Podjetje izdelave trdi, da so naredili raziskave z različnimi zdravili, v uporabi v Sloveniji. Te raziskave so pokazale, da predpisana zdravila ne vplivajo na nobenega izmed končnih rezultatov testiranja.

Navzkrižno pa lahko delujejo predvsem čas in postopek odvzema urina. Pozorni moramo biti, da testirana oseba predhodno ne zaužije večje količine vode ali pa samemu vzorcu doda vodo. Prav tako moramo biti pozorni na izgled urina. Ta mora biti naravne, bistre barve ter neoporečen.

Končne misli

Urinski THC hitri test ProHealth je hiter ter zadosten način testiranja, vendar se moramo zavedati njegovih primanjkljajev. Predlagamo ga predvsem za lastno uporabo pred kontrolnimi zdravniškimi pregledi. Prav tako, ga pogosto uporabljajo za lažji, večinoma pa težji spanec staršev, ki svoje najstnike sumijo uporabe kanabinoidov. Svetujemo vam, da v kolikor želite bolj natančen test prepovedanih substanc, obiščite osebnega zdravnika. Ta vam bo podal pomoč, ter vas napotil v pravo smer.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj