Kako se je priporočljivo obnašati med policijsko kontrolo, da po nepotrebnem ne prejmete dodatnih glob

Bodite prijazni in vljudni, govorite čim manj po nepotrebvnem, bodite predvsem mirni!

Bodite prijazni in vljudni, kljub temu da oni niso. Policisti se počutijo pomembne in vzvišene in vi ste za njih manjvredni in nepomembni, zato kakršen koli poskus spreminjanja tega ravnovesja ni priporočljiv. Največkrat to pomeni višje globe ali več glob ali kar oboje.

Policijska kontrola prometa - osnovni nasveti

Bodite spoštljivi in prijazni cel čas postopka

Svetujemo vam, da se do njih obnašate spoštljivo in prijazno, da nikakor ne komentirate njihov izjav, saj so praviloma provokativne. Zapomnite si pomembne stvari o dogodku in izjavah policistov, ki vam lahko koristijo v nadaljnjem postopku pred sodnikom, če opazite da so storili napako jih ne opozarjajte ampak to raje prihranite za sodnika.

Karkoli želite povedati policistom, raje prihranite za sodnika!

Med postopkom bodite mirni, ne delajte hitrih gibov

Ko vas policisti ustavijo ostanite mirni, utišajte radio, ne delajte hitrih in nenadnih gibov, ne govorite brez potrebe in ne iščite prometne in vozniške dokler policist tega od vas ne zahteva. Odgovarjajte v kratkih in jedrnatih stavkih in samo takrat ko vas policist vpraša.

Ne iščite dokumentov, dokler tega od vas ne zahteva policist!

Ne bodite sumljivi

Če boste živčni bodo to policisti opazili, to pa bo za njih pomenilo ali grožnjo ali pa da nekaj skrivate v avtu oziroma da je nekaj narobe in jim boste dali samo povod za dodaten nadzor. Če boste preveč govorili, jim boste po domače rečeno najprej šli na živce, v nadaljevanju pa bodo na podlagi takega obnašanja avtomatično posumili, da ste mogoče pili, da vozite pod vplivom prepovedanih drog in podobno. Če boste iskali razne stvari po avtu preden vas policisti prosijo za prometno in vozniško, pa lahko na podlagi tega sumijo, da nekaj skrivate (drogo, orožje, itd….).

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj