Ste se kdaj zalotili, da ste nekaj ur po pogovoru z neko osebo

5 načinov kako nehati jemati vse osebno
Preveč razmišljanja te uniči. Uniči sizuacijo, obrne svari okrog, zato te skrbi in narediš vse stvari še slabše kot so.

še vedno premlevali in ponavljajoče analizirali, kaj je ta oseba povedala? To je jasen znak, da stvari jemljete malo preveč osebno in da vas preveč skrbi kaj si drugi mislijo o vas. Seveda se to od časa do časa lahko zgodi komurkoli oz. se zgodi vsem nam. Prejeti potrditev in to da te sprejmejo drugi, pomeni, da se moramo zanesti na druge, da se sami počutimo dobro. Kadar pa se drugi ne strinjajo z nami, se zaradi tega počutimo slabo in lahko postanemo preobčutljivi.

Tukaj je 5 načinov kako nehati jemati vse osebno

Vzemite si čas za odgovor

Velikokrat med pogovorom sploh ne damo možnosti drugi osebi, da bi lahko razložila svoje stališče, ko že skočimo do svojega zaključka in izrazimo svoje mnenje. Poskrbite da se najprej umirite, globoko zadihate in resnično poslušajte drugo osebo do konca, preden skočite do svojega zaključka. Zelo hitro se vam lahko zgodi, da boste osebo razumeli popolnoma napačno ali pa jo celo preslišali.

5 načinov kako nehati jemati vse osebno
Vir: Facebook:
“Ni sebično, če narediš kar je najbolše za tebe.”

Postavljaj dodatna vprašanja, da razumeš bistvo

Veliko besed se izgubi z prevodom, nekatere ker ne razumemo področja in konteksta zgodbe, ki nam jo nekdo pripoveduje, nekatere pa enostavno zato, ker ne poslušamo pozorno. Se zgodi, ampak najprej poskrbimo, da sledimo zgodbi in postavljamo dodatna vprašanja da razjasnimo zgodbo, ki jo poslušamo, da poskusimo razumeti bistvo. Nerazumevanje bistva zgodbe se dogaja vedno in povsod, vendar se mu lahko izognemo, enostavno tako, da pozorno poslušamo in sprašujemo vprašanja, da razjasnimo pomen in bistvo zgodbe.

Odmaknemo se od negativnih ljudi

Negativni ljudje vam lahko poberejo vso pozitivno energijo in še več, vso energijo. Hkrati pa skrbijo, da vaša čustva delujejo na visokem nivoju. Zlahka stvari vzamemo osebno, če nam nekdo neprestano pritiska na živce in nas skuša spraviti v slabo voljo. Negativni ljudje radi zganjajo scene, preusmerjajo pozornost in jemljejo energijo drugim. Na sebi ne naredijo ničesar in ne prevzemajo odgovornosti za svoja lastna čustva, ker se jim zdi pretežko ali preveč boleče. Zato radi vlečejo življenje iz ljudi okoli sebe, da lahko preživijo.

Ne dvigujte si ega na račun drugih

Velikokrat stvari jemljemo preveč osebno, kadar preveč pozornosti namenimo temu, kaj si drugi mislijo o nas. Ne zanašajte se na druge osebe okoli sebe, ko si želite izboljšati samopodobo. Ocenjevanje samega sebe prepustite samo sebi, tako ne boste odvisni od drugih, da bi se počutili ljubljenega in sprejetega, ter si boste tako zvišali samopodobo, ne glede na mnenje drugih. Popolnoma naravno je, da se želite počutiti ljubljenega in sprejetega v družbi, seveda, vendar to ne počnite na način, da razdajate svojo moč in dobro energijo drugim ljudem okoli sebe. Kadar vam samo samozavest pade boste vedno iskali ta občutek ljubezni in pripadnosti pri drugih ljudeh, vendar tako nikoli ne boste resnično srečni.

Sami poskrbite, da dosežete najglobljo obliko predstavljive ljubezni, zato ker vse kar potrebujete se nahaja znotraj vas samih. Ljubezen in pozornost, ki nam jo dajo drugi, nam lahko služi samo kot bonus tistemu, kar smo že dosegli znotraj sebe.

Vzemite si dovolj časa za osebni razvoj

5 načinov kako nehati jemati vse osebno
Vir:Facebook
“Kadar ti govoriš, samo ponavljaš stvari, ki jih že veš. Kadar poslušaš, lahko slišiš nove stvari.”

Na koncu pa, če si ne boste vzeli dovolj časa za osebni razvoj, boste imeli velike luknje v svojem energetskem polju. Z drugimi besedami, ne boste so počutili dovršeno, ker vas bodo mnenja drugih vedno motila in vedno vam bodo ta mnenje prišla do živega. Vendar pa če si boste privoščili osebni razvoj in sebi privoščili ljubezen ki jo zaslužite, se boste počutili visoko od samega življenja in mnenja drugih vam ne bodo prišla do živega.

Ljudje počnejo nadležne, boleče in stvari, ki si jih težko zamislimo, vendar to še ne pomeni, da nam to mora zlesti pod kožo oz. da moramo to jemati osebno. Če tega ne ozdravimo znotraj sebe, bomo ta občutek pripadnosti in ljubezni vedno iskali pri drugih in od njih pričakovali, da zacelijo naše rane. Medtem pa nas bodo najverjetneje drugi razočarali in nam ne bodo na razpolago, ko bomo pri tleh da bi nas dvignili. Zato moramo to odgovornost prenesti v celoti na sebe.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj