Postopek vrnitve začsno odvzetega vozniškega dovoljenja

Vozniku se začasno odvzeto vozniško dovoljenje na njegov predlog lahko vrne. Predlogu mora biti priloženo zdravniško spričevalo o opravljenem zdravstvenem pregledu po zakonu o voznikih, sicer se predlog zavrže.

Pogoji za vrnitev vozniškega dovoljenja so: zdravniško spričevalo in osebnost storilca!

Kdaj sodišče ugodi predlogu za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja?

Sodišče ugodi predlogu, če na podlagi zdravniškega spričevala, narave in pomena očitane kršitve, osebnosti obdolženca, njegovega prejšnjega življenja in drugih okoliščin oceni, da začasen odvzem ni nujno potreben. Za razjasnitev okoliščin, vas lahko sodišče zasliši, ter izvede druge dokaze, potrebne za odločitev o predlogu.sodišče

Sodišče ugodi predlogu, če oceni da začasni odvzem ni nujno potreben za varnost prometa!

Ugovor zoper sklep o vrnitvi odvzetega vozniškega dovoljenja

Proti sklepu s katerim sodišče predlogu ugodi ni pritožbe. Sklep, s katerim sodišče predlog zavrže ali zavrne, pa se lahko izpodbija. Sodišče lahko odloči o vrnitvi začasno odvzetega vozniškega dovoljenja tudi po uradni dolžnosti, če ugotovi, da ni več razlogov za odvzem, čeprav za enkrat ni poznanih primerov.

Sodišče lahko vrne začasno odvzeto vozniško dovoljenje tudi po uradni dolžnosti, če prenehajo razlogi zaradi katerih je bilo vozniško dovoljenje odvzeto!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj