V četrtek 21.04.2016 bodo policisti in mestni redarji ponovno udarili po denarnicah voznikov.

Zato pozor !!!!

Policija in redarstvo pripravljajo novo akcijo, Pozor radar !!!

Četrtek 21.04.2016 !!!

Policija in redarstvo pripravljajo novo akcijo, Pozor radar

Na novinarski konferenci 18.04.2016 so iz Javne agencije za varnost prometa (AVP), sporočili, da se bo v četrtek 21.04.2016 odvila nova akcija zbiranja denarja za plače policistov in mestnih redarjev, ter zbiranjem denarja za obubožano slovensko politiko in občine.

Kot navajajo na portalu MMC je prekoračitev hitrosti eden najpogostejših vzrokov za nesreče na slovenskih cestah, zato bodo v četrtek poostrili nadzor na cestah. V AVP navajajo, da bodo imeli aktivnih 600 radarjev na različnih lokacijah po Sloveniji, kjer bodo merili hitrost.

Akcija naj bi trajala od 6. do 18. ure, kar jim seveda ni za verjeti, saj se bo veliko nevednim voznikom zgodilo, da bodo oglobljeni zaradi prekoračitve hitrosti tudi po tej uri, ali celo tudi prej. Policistom pač ni za verjeti, zato svetujemo, da hitrost prilagodite neglede na dan ali uro.

svetujemo, da hitrost prilagodite neglede na dan ali uro

Ali so takšne akcije v Sloveniji res potrebne?

Velika luknja na slovenski cesti
Vir: theguardian.com

znak velika luknjaV Sloveniji, ki po vsej Evropi slovi po tem, da je najbolj policijska država v Evropski uniji, smo najverjetneje vsi mnenja, da to res ni potrebno. Bolj potrebno je popraviti uničena cestišča, ki so povsod izrabljena do konca oziroma še bolj in urediti signalizacijo, ali vsaj označiti nevarne odseke z znakom za veliko luknjo in podobno. Zanimivo je, da se nihče v RS ne vpraša ali so za nesreče morda krive velike luknje na cestah in ne samo prehitra vožnja. Pri nas so tako policisti, kot tudi sodniki ustvarili sodno prakso, kjer je vedno zaradi slabo vzdrževanega cestišča za nesrečo kriv voznik, zaradi t.i. neprilagojene hitrosti. S tem namreč valijo krivdo države, na nas državljane. Priročno.

Edini način kako se uspešno izogniti radarski kontroli

Vozimo počasi!!!

zakaj?   ker….

  1. So ceste v Republiki Sloveniji v izjemno slabem stanju in na ta način poskrbimo, da bo naše vozilo še nekaj časa vozno, oziroma, da se nam predčasno ne razpade. Tako tudi zmanjšamo stroške servisa in potrošnega materiala na vozilu.
  2. Nihče ne ve, kdaj bo Republika Slovenija imela dovolj denarja za popravilo cestišča, kaj šele, da bi obnovili oba pasa hkrati na celotnem cestnem odseku (slednjega v Sloveniji nismo videli že dlje časa, govori se v desetletjih). Na ta način bomo sami poskrbeli, da se bomo vsaj še nekaj časa vozili po asfaltiranih kolovozih.
  3. Nenazadnje ne bomo z našim težko prigaranim denarjem od naših prenizkih plač sponzorirali slovenske politike oz. policijske države.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj